ΕΚΤΑΚΤΟ : Φρένο και διάλογο θέλει ο Πουτζντεμόν

Αναβολή και διάλογος

Τελικά ο Κάρλες Πουτζντεμόν πρότεινε «με πλήρη συναίσθηση το Κοινοβούλιο να αναστείλει απόψε την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, ώστε να προσπαθήσουμε, ώστε μέσω διαλόγου να αποκλιμακωθεί η ένταση και να φτάσουμε σε μία λύση.

Αμέσως πριν ο ίδιος είχε πει το εξής: «Δεν είμαστε εγκληματίες, δεν είμαστε τρελοί, είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι και το μόνο που θέλουμε είναι να ψηφίσουμε. Δεν έχουμε τίποτα κατά της Ισπανίας, θέλουμε μία καλύτερη κατανόηση από την Ισπανία. Η σχέση δεν είναι αποδοτική για πολλά χρόνια και τώρα είναι μη βιώσιμη». Στη συνέχεια χειροκροτήθηκε από βουλευτές.

Η Μαδρίτη έχει προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διακήρυξη, καταφεύγοντας ακόμη και στην ενεργοποίηση του άρθρου 155 του Συντάγματος, με το οποίο θα αναστείλει την ανεξαρτησία της περιφέρειας.

Έντονο (και) το παρασκήνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον βρετανικό Guardian, ο Πουτζντεμόν φέρεται να επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, ωστόσο μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Μια άλλη εκδοχή λέει ότι ο ίδιος ζήτησε την αναβολή των αποφάσεων, γιατί το αντικαπιταλιστικό κόμμα CUP  δεν συναινεί με το κείμενο διακήρυξης της ανεξαρτησίας.

από Guardian & ΕΦ.ΣΥΝ

 

[ 106 επισκέψεις | 1 σήμερα ]

Σχετικά videos

Comment (0)

LEAVE YOUR COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.