Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και από το Δημόσιο

Την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για οφειλές σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία ετοιμάζει η κυβέρνηση, με τη σχετική ρύθμιση να αναμένεται να έρθει στη Βουλή εντός του Ιανουαρίου. Πρόκειται για νομοθετική παρέμβαση στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία και από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ οι πλειστηριασμοί θα γίνονται στην εμπορική αξία των ακινήτων

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», εντός του Ιανουαρίου θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, μαζί με πλήθος άλλων προαπαιτουμένων, η σχετική διάταξη, με στόχο τον Φεβρουάριο ή το αργότερο στις αρχές Μαρτίου να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί και από το Δημόσιο.

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, το Δημόσιο θα χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα με την οποία γίνονται σήμερα οι πλειστηριασμοί ιδιωτικού δικαίου καθώς, όπως σημειώνουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργηθεί ξεχωριστή. Σημειώνεται ότι το 2017 δεν διενεργήθηκε κανένας πλειστηριασμός από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ το αμέσως προηγούμενο έτος πραγματοποιήθηκαν 11 τους οποίους μάλιστα ζήτησαν οι ίδιοι οι οφειλέτες για να αποπληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία.

Ωστόσο, όπως τονίζει στην εφημερίδα στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης πρέπει να αποφασιστεί η πολιτική την οποία θα ακολουθήσει το Δημόσιο στους πλειστηριασμούς. Κάθε ένας από τα 4 εκατομμύρια οφειλές, σημειώνει, θα πρέπει να κρίνεται διαφορετικά, με βάση τα περιουσιακά του στοιχεία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι διαφορετικό να έχει κάποιος ακίνητο στον Κολωνό και διαφορετικό να έχει ακίνητο στο Κολωνάκι. Σε κάθε περίπτωση, με βάση το ρεπορτάζ, πρώτο τρίμηνο του έτους διαμερίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα, κτίρια επιχειρήσεων με χρέη στην Εφορία «βγαίνουν στο σφυρί» σε τιμές χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, καθώς ο νόμος προβλέπει πλειστηριασμούς στην εμπορική και όχι στην αντικειμενική αξία.

Πηγή : TPP

[ 29 επισκέψεις | 1 σήμερα ]

About The Author

Σχετικά videos

LEAVE YOUR COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.