«Η Αριστερά πέθανε. Ζήτω η νέα Αριστερά»

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε σύσσωμη την κεντρώα διανόηση του τόπου να προσπαθεί να μας πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό (!) κόμμα· πλέον. Ομολογούν βέβαια ότι παρεκκλίνει από το σύνολο των ιδεών της Αριστεράς διαχρονικά, αλλά δικαιολογούν την «ανακάλυψη» τους λέγοντας ότι : «συμβιβαστείτε ω ρέ, αυτή είναι η Αριστερά εν έτει 2017».

Ξαφνιαστήκαμε ;

Επουδενί. Ο ρόλος του κέντρου και δη του προοδευτικού, του σοσιαλδημοκρατικού, ανέκαθεν ήταν να συγκαλύπτει την βρωμιά της δεξιάς και του βάρβαρου, κατά καιρούς καπιταλισμού. Όταν επέστρεφε η ευημερία, θυμόταν και αυτή το «αριστερό προτσές» και συνέπλεε με άλλες μερίδες. Σε καιρούς κρίσης όμως, έχει ένα ρόλο να διατελέσει. Ιερό, ενωτικό και προπαντός αντικομουνιστικό!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εφαρμόζει μια νεοφιλελεύθερη πολιτική, μια πολιτική εικόνισμα της δεξιάς. Παράλληλα προωθεί πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας, φορολογεί τον κατώτατο μισθό των 480, ιδιωτικοποιεί νερό, ΔΕΗ, αεροδρόμια και λιμάνια, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στο ΝΑΤΟ και φυσικά κάνει τακτικά χρήση του νόμιμου δικαιώματος της εξουσίας· της βίας!

Τα παραπάνω περιγράφονται ως η «σύγχρονη Αριστερά».

Plot Twist !

O Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας.

Κρατικοποιεί επικερδείς επιχειρήσεις, αυξάνει την χρηματοδότηση στην παιδεία και την υγεία. Η δημόσια υγεία κάνει άλματα. Το κράτος καταπολεμά την έμφυλη ανισότητα και αναγνωρίζει τα αιτήματα των LGBTQ+. Κανένα παιδί δεν πεινάει. Κανένας άνθρωπος δεν βρίσκεται πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ιδού ο ηγέτης της «νέας Δεξιάς» !

Εrror political !

Ιδού το αφήγημα της Κούβας τα τελευταία 50χρόνια. Αυτή είναι η «υπαρκτή Αριστερά» το 2017 !

Να συνέλθετε λοιπόν κύριοι διανοούμενοι, γιατί οι λέξεις και οι έννοιες είναι σημαντικές στον πολιτικό λόγο. Γιατί όταν θα πάψουν να έχουν νόημα, τότε θα αρχίσουν τα ρόπαλα να έχουν νόημα και τα ρόπαλα δεν μπορεί να τα λειάνει καμία σοσιαλδημοκρατία, παρά μόνο ένας νέος φασισμός !

του Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη
[ 115 επισκέψεις | 1 σήμερα ]

About The Author

Σχετικά videos

LEAVE YOUR COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.