Οι βιβλιοπροτάσεις των συντελεστών της ΦΩΝΗΣ για το 2018


Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης : “Οι ανακτημένες επιχειρήσεις της Αργεντινής” του Αντρές Ρουτζιέρι

Αυτοί που κατέλαβαν, αντιστάθηκαν και τώρα παράγουν. Μια ωδή στην αυτοδιαχείριση και στην συνεργατική οικονομία.Οι Ακυβέρνητες Πολιτείες σε συνεργασία με τις Εκδόσεις των Συναδέλφων φέρνουν στον Έλληνα αναγνώστη την πείρα και τους αγώνες του εργαζόμενου λαού της Αργεντινής. Τους αγώνες για επιβίωση, μέσω της κατάληψης, της επαναλειτουργίας και εν τέλει της διεύθυνσης των εργοστασίων, τα οποία τους αποχαιρέτησαν (προσωρινά) μαζί με τα αφεντικά τους. Ακόμη και αν χαθείς ανάμεσα στα 12.000 χιλιόμετρα που μας χωρίζουν, μπορείς να κοιτάξεις λίγο Βόρεια. Στην Σαλονίκη, θα βρεις την ΒΙΟ.ΜΕ. ! Από το 2013, μας δείχνει ότι υπάρχει άλλος δρόμος, πέραν από την εσωστρέφεια και την ανεργία, με κάθε της απότοκο. Υπάρχει, άλλα θέλει αγώνες, πείσμα και όνειρο. Όνειρο για έναν κόσμο που αποφασίζουμε για τις ζωές μας, συμμετέχοντας στις αποφάσεις. Για μια κοινωνία ισοτιμίας και κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης και συντροφικότητας.


Fidelio: “32 βήματα” του Τάσου Θεοφίλου

Το βιβλίο τα 32 Βήματα ή Ανταποκρίσεις Από Το Σπίτι Των Πεθαμένων, του Τάσου Θεοφίλου, είναι αυτό που σημάδεψε τη χρονιά που πέρασε. Καταρχάς για την αμέριστη συμπαράστασή μου σε έναν αθώο που βρισκόταν για 5 χρόνια στη φυλακή από ένα σαθρό κατηγορητήριο που στήθηκε από μίντια και αντιτρομοκρατική. Έπειτα, γιατί ο συγγραφέας όντας άδικα έγκλειστος, επικεντρώνεται στο θέμα του βιβλίου χωρίς να προπαγανδίζει καθόλου την αθωότητά του. Ή έννοια της αξιοπρέπειας κατ’ εμέ. Και τέλος, η ρεαλιστικότερη περιγραφή του, για το πώς λειτουργεί το σύστημα των φυλακών εν έτη 2015. Βάζει τον αναγνώστη να δει κατάματα την φρικτή πραγματικότητα χωρίς υπεκφυγές.  

Ελένη Μάστορη : “Γυναικίες ιστορίες” του Γιώργη Π. Μασσαβέτα

[…] Γι’ αυτό λοιπόν, στις ιστορίες που ακολουθούν πρωταγωνίστριες είναι γυναίκες. Πάσα αναφορά σε αρσενικούς “δευτεραγωνιστές” κρίθηκε ως αναπόφευκτη, αφού με τη σειρά τους σημάδεψαν τη ζωή όλων αυτών των γυναικών. Πολύ συχνά, τα σημάδια αυτά ήταν πυρακτωμένα. Άλλοτε επειδή το έφεραν οι καταστάσεις και όχι από σαδιστική επιλογή. Άλλοτε επειδή ήταν απλώς μια σφραγίδα που πιστοποιούσε την κυριαρχία του σερνικού πάνω στη δίποδη ιδιοκτησία του…

 

Λάμπρος Καστρινάκης:“Έλα να πούμε ψέματα” της Μάρως Δούκα


Jo Di “Adults in the room” του Γιάνη Βαρουφάκη

 

Σταύρος Σταυρίδης : “Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει” του Λουίς Σεπουλβέδα


Φώτης Λυμπερόπουλος : “Ο παράδοξος διαφωτισμός του καθηγητή Καριράτ” του Στήβεν Λιούκς

 

Γιώργος Παπαγεωργίου: “Θερμοί και ψυχροί πόλεμοι” του Βασίλη Ραφαηλίδη

Γιώργος Τζαννετάτος“Καιρός” του Κορνήλιου Καστοριάδη

[ 144 επισκέψεις | 1 σήμερα ]

About The Author

Σχετικά videos

LEAVE YOUR COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.