Παιδαγωγικό ΑΠΘ : Εφαρμόζουν την απλήρωτη εργασία σε δημόσια υπηρεσία

Βγαλμένη απ’τα πιο τρελά όνειρα του Ρήγκαν και της Θάτσερ η απλήρωτη “εθελοντική” εργασία μπορεί να μην προβλέπεται από κάποιο μνημόνιο αλλά πάει να εφαρμοσθεί σε μια βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, προκειμένου να καλύψει τις θέσεις εργαζομενων που χάθηκαν, λόγω των μνημονίων.
Στη βιβλιοθήκη θα έχουμε έναν φοιτητή που εργάζεται χωρίς αμοιβή, ενώ από πάνω του θα βρίσκεται ένας εργολάβος, ο οποίος κερδίζει εκατομμύρια ευρώ και δεν ψήνεται να δώσει ούτε ένα ψιχουλάκι για να βρει δουλειά ακόμα ένας εργαζόμενος.
Στην προκήρυξη, μνημείο-υποκρισίας σου λένε ότι «ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, βοηθάει να μένεις ενεργός να γνωρίζεις κανούρια άτομα, βηθάει στην αυτοπεποίθηση» Δεν σου λένε όμως ότι εσύ θα δουλεύεις απλήρωτος και γύρω σου χορεύουν εκατομμύρια.
Είναι τόσο φτηνό μάρκετινγκ που ντύνουν την απλήρωτη εργασία με μια εσάνζ δημιουργικότητας, καθώς γράφουν ότι “θα είσαι ανάμεσα σε βιβλία”. Όμως λίγο κάτω σου λεν ότι απλώς θα ταξιθετείς. Ψάχνουν δηλαδή απλώς για εργατικά χέρια.

Ελπίζω πραγματικά να κινητοποιηθούν οι συλλογικοί φορείς της ακαδημαικής κοινότητας και να μην εφαρμοσθεί τελικά αυτό το αίσχος.

FB @Chris Avramidis

[ 86 επισκέψεις | 1 σήμερα ]

About The Author

Σχετικά videos

LEAVE YOUR COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.