Πειθαρχικό “καλεί” τους απεργοσπάστες

Μεταξύ των απεργοσπαστών : ΣΚΑΪ,Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, ΒΗΜΑ on line, iefimerida, Τhe toc, Thestival

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΣΗΕΑ :

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε σήμερα στις 11:00 π.μ. προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία της 48ωρης απεργίας σε όλα τα Μ.Μ.Ε.

Το Δ.Σ. χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οι οποίοι κρατούν ψηλά τη σημαία του αγώνα για την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ και ιδιαιτέρως τους νέους συναδέλφους, που εργάζονται σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και απεργούν.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Είναι αγώνας αξιοπρέπειας για τα στοιχειώδη ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και γι’ αυτό θα τον κερδίσουμε

Θλιβερή εξαίρεση στη μάχη για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ αποτέλεσαν ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ αλλά και ενημερωτικές ιστοσελίδες, δημοσιογράφοι των οποίων «έσπασαν» την απεργία και έθεσαν τους εαυτούς τους απέναντι στον κλάδο την πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να παραπέμψει τους απεργοσπάστες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για διαγραφή από τα μητρώα της Ενώσεως, με βάση τη ρητή διάταξη του Καταστατικού που ορίζει σαφώς (άρθρο 7, παρ. 1, περ. ιζ), την υποχρέωση των μελών να πειθαρχούν απόλυτα στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης για απεργία.

Το Δ.Σ. δηλώνει τέλος την ικανοποίησή του, που ο πολιτικός κόσμος  συμμεριζόμενος την αγωνία και τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΣΗΕΑ με αποτέλεσμα η μεγάλη του πλειοψηφία να αποφύγει τις εμφανίσεις σε απεργοσπαστικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΜ-Θ :

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ χαιρετίζει τη συμμετοχή των συναδέλφων στη 48ωρη απεργία με την οποία διεκδικούμε να δοθεί χωρίς άλλη χρονοτριβή βιώσιμη λύση στον ΕΔΟΕΑΠ και τέλος στη περιπέτεια του δημοσιογραφικού κλάδου σχετικά με τα ασφαλιστικά δικαιώματά του.

Κρούσματα όπως η απροκάλυπτη απεργοσπασία του ΣΚΑΙ αλλά και πολλών ενημερωτικών ιστοσελίδων στη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια καταγράφονται και θα αντιμετωπιστούν από την ΕΣΗΕΜ-Θ με τον τρόπο που ορίζει το Καταστατικό της.

Ειδικά για τον χώρο του διαδικτύου, η ολοένα και πιο ανεξέλεγκτη κατάσταση, εκτός από τις απαιτούμενες αντιδράσεις ενισχύει στην ΕΣΗΕΜ-Θ τον προβληματισμό για την προσέγγιση σε εργαζόμενους που απασχολούνται υπό τις σκοτεινότερες συνθήκες.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της, να συμμετάσχουν χωρίς συμβιβασμούς στην απεργιακή κινητοποίηση που συνεχίζεται και αύριο με στόχο την υπεράσπιση ασφαλιστικών συνθηκών που θα αφορούν όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

[ 81 επισκέψεις | 1 σήμερα ]

About The Author

Σχετικά videos

LEAVE YOUR COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.