Φωνές που δεν μένουν στα λόγια

Το συνεταιριστικό διαδικτυακό εγχείρημα της Φωνής συμπληρώνει αυτές τις μέρες έναν ολόκληρο χρόνο on air! Το ιντερνετικό “χωριό” μας, όπως κάθε μωρό της ηλικίας του, είναι έτοιμο πλέον να σταθεί στα πόδια του και να αρχίσει να τρέχει προς πάσα κατεύθυνση, αψηφώντας τους μυριάδες κινδύνους που κάνουν κάθε γονιό να χλομιάζει. Και ενώ κάθε μωρό έχει απλά άγνοια κινδύνου, ετούτο εδώ το βλαστάρι δείχνει να κοζάρει! Δεν είναι λοιπόν πως δεν αντιλαμβάνεται. Είναι κάτι εσώτερο που γεννά την ανάγκη αυτής της κίνησης. Είναι η άρνηση κάποιων να αποδεχτούν την “μοίρα” τους! Είναι η άρνησή τους να πετάξουν λευκή πετσέτα! Είναι η βαθιά τους πίστη πως ο μόνος χαμένος αγώνας είναι εκείνος που δεν δίνεται!

Μια παρέα ετερόκλιτων ανθρώπων λοιπόν, διαφορετικής ηλικίας, διαφορετικών εμπειριών και ενδεχομένως διαφορετικής ιδεολογικής αφετηρίας, έστησαν ένα πολύχρωμο διαδικτυακό γαϊτανάκι με ένα και μοναδικό στόχο: να αποδείξουν πως ο καλύτερος τρόπος να ξεφορτωθεί κανείς κάτι που τον χαλάει είναι να ξεκινήσει να κτίζει αυτό που τον καυλώνει!

Καλή, “άγια” και απαραίτητη η καταγγελία του εφιάλτη των μνημονίων, του ξεπουλημένου Τσίπρα και του νεομεσαίωνα που ανατέλλει στον δυτικόστροφο κόσμο. Ευτυχώς την κάνουν αρκετοί και μάλιστα κάποιοι πληρέστερα από όλους εμάς που κατοικούμε στο εν λόγω ιντερνετικό χωριό! Με την πράξη έχουμε το πρόβλημα και εμείς και εκείνοι αλλά και εσύ που διαβάζεις τώρα αυτές τις αράδες!

Εκεί ακριβώς έγκειται και ο σπουδαίος συμβολισμός του όλου εγχειρήματος της Φωνής! Δεν ευαγγελιζόμαστε μια άλλου τύπου επικοινωνία και ενημέρωση αλλά την κάνουμε πράξη! Δεν καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό της Φωνής μας από την δημόσια σφαίρα αλλά ανοίγουμε ρωγμές στο σώμα της προκειμένου να ακουστούμε!

Δεν έχουμε την λύση! Δεν υποσχόμαστε ένα ευτυχισμένο τέλος! Δεν έχουμε κοινή γραμμή, αρχηγό και καθοδηγητάδες! Όπως θα έλεγε και ο Holloway, καθοδηγούμαστε από το ΟΧΙ μας ενάντια σε μια απάνθρωπη, ξεδιάντροπη και καταστροφική τάξη πραγμάτων! Περπατάμε σε ένα κόσμο χωρίς απαντήσεις. Βαδίζουμε “ρωτώντας”, σε ένα κόσμο πειράματος! Ωστόσο, η άποψη πως αυτό που συμβαίνει γύρω μας είναι απλά ένα σχέδιο των ανά τον κόσμο ισχυρών, δεν μας πάει! Δεν βλέπουμε την κρίση μονοδιάστατα ως δική τους επιλογή. Αυτή η λογική μας θυματοποιεί και μας δένει στον καναπέ! Φιλοδοξούμε οι “από κάτω” να ενώσουν τις Φωνές τους αναλαμβάνοντας περήφανα την ευθύνη της κρίσης! Να καταστήσουμε την έλλειψη της υποταγής μας κυρίαρχη και θανατηφόρα αιτία της τελευταίας κρίσης του καπιταλισμού!

Ο καπιταλισμός άλλωστε είναι πρωτίστως μια σχέση κυριαρχίας! Επομένως, αν η σχέση αυτή περνάει σήμερα μια κρίση, αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή οι κυριαρχούμενοι δεν υποκλίνονται ΑΚΟΜΑ επαρκώς! Τιμή μου να είμαι μέλος της παρέας.

Γιώργος Τζαννετάτος

[ 217 επισκέψεις | 1 σήμερα ]

About The Author

Σχετικά videos

LEAVE YOUR COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.